Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ασφαλής η μπάντα των 2m

Οπως δείχνουν τα πράγματα, ο κίνδυνος για τα 2m φαίνεται να πέρασε. Ζητήθηκε από τη Γαλλία / Thales να ξαναγράψει την πρότασή της και οποιαδήποτε αναφορά στην μπάντα144-146MHz να αφαιρεθεί.
Η ομάδα προετοιμασίας για τη συνεδρίαση της CERT που συνεδρίασε στην Αγκυρα, κατέληξε στα παρακάτω:
  • Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κοινή Πρόταση (European Common Proposal – ECP) για την εκχώρηση της συχνότητας 50-52 MHz στην Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη στην Περιοχή 1 σε δευτερεύουσα βάση, με υποσημείωση στην οποία θα αναφέρονται οι χώρες όπου η εκχώρηση της συχνότητας αυτής στη Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη είναι σε πρωτεύουσα βάση (Θέμα Ημερήσιας Διάταξης WRC αρ. 1.1) 
  • Συμφωνία με την πρόταση ECP ότι το φάσμα για Διεθνείς Κινητές Τηλεπικοινωνίες δεν θα περιλαμβάνει πλέον την ραδιοερασιτεχνική συχνότητα 47 – 47.2 GHz σε πρωτεύουσα βάση (Θέμα Ημερήσιας Διάταξης WRC αρ. 1.13) 
  • Συμφωνία με την πρόταση ECP να διατηρηθεί η τρέχουσα κανονιστική διάταξη στη μπάντα συχνοτήτων 5725-5850 MHz, που περιλαμβάνει εκχώρηση στην Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη και στην Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη μέσω Δορυφόρου σε δευτερεύουσα βάση (Θέμα Ημερήσιας Διάταξης WRC αρ. 1.16) 
  • Απόρριψη της γαλλικής πρότασης να ερευνηθεί η προσθήκη φάσματος για αεροναυτικές εφαρμογές στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες 144-146 MHz (Θέμα Ημερήσιας Διάταξης WRC αρ. 10) 
  • Μετά από επιμονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρήθηκε απαραίτητο να συζητηθεί η παγκόσμια προστασία Δορυφορικών Περιφερειακών Συστημάτων Ναυσιπλοΐας από ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές στη μπάντα 1240-1300 MHz. Έγινε αποδεκτό ένα προσχέδιο κειμένου ψηφίσματος WRC, που υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της μπάντας συχνοτήτων για την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη και αποκλείει κατηγορηματικά την απάλειψη υπαρχουσών εκχωρήσεων ως μέρος του προτεινομένου θέματος συζήτησης. (Θέμα Ημερήσιας Διάταξης WRC αρ. 10)
Σχολιάζοντας την έκβαση της συνάντησης του CPG ο Πρόεδρος της IARU Περιοχής 1 Don Beattie, G3BJ είπε ότι η ομάδα της IARU στην Άγκυρα (οι μόνοι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη στη συνάντηση) παρουσίασε ξεκάθαρα και πειστικά επιχειρήματα για τη θέση της Υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη, δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αναγνώρισαν την ισχύ της ραδιοερασιτεχνικής υπόθεσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκβαση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου