Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

HeyPhone Cave Rescue Communication System

Το HeyPhone σχεδιάστηκε (Open-source hardware) από τον ραδιοερασιτέχνη John Hey (G3TDZ) με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Διάσωσης Σπηλαίων (BCRC) και του Ομίλου Radio & Electronics Cave (CREG), μιας ομάδας ειδικών της Βρετανικής Εταιρείας Έρευνας Σπηλαίων (BCRA). 
Το 2001 κατασκευάστηκαν πενήντα HeyPhones για τις ομάδες διάσωσης του σπηλαίου του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ της επιφάνειας και μιας ή περισσοτέρων ομάδων μέσα σε σπήλαια.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας εθνικός οργανισμός  εξόπλισε συστηματικά τις ομάδες διάσωσής του με τέτοιο προηγμένο εξοπλισμό.
 

Το HeyPhone λειτουργεί συνήθως στα 87kHz, USB, χρησιμοποιώντας είτε επαγωγικούς βρόχους είτε συνηθέστερα με ηλεκτρόδια στο έδαφος σε μια απόσταση περίπου 20 μέτρων.
Δεκαεπτά χρόνια μετά την κατασκευή του, συνεχίζει να χρησιμοποιείται ακόμα, και βοήθησε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων για τον απεγκλωβισμό των παιδιών στην Ταϊλάνδη.
Μια ακόμα απόδειξη για την σημαντική συμβολή της κοινότητας των ραδιοερασιτεχνών, που με το πάθος, τις γνώσεις και την αγάπη του για το hobby, εξέλιξε και κάλυψε ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στον τομέα του εξοπλισμού για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου